Warning: Creating default object from empty value in /home/topreaso/public_html/wp-content/themes/platform/includes/class.layout.php on line 164

Warning: Creating default object from empty value in /home/topreaso/public_html/wp-content/themes/platform/includes/class.layout.php on line 167

Warning: Creating default object from empty value in /home/topreaso/public_html/wp-content/themes/platform/includes/class.layout.php on line 170

Warning: Creating default object from empty value in /home/topreaso/public_html/wp-content/themes/platform/includes/class.layout.php on line 173

Warning: Creating default object from empty value in /home/topreaso/public_html/wp-content/themes/platform/includes/class.layout.php on line 176

Warning: Creating default object from empty value in /home/topreaso/public_html/wp-content/themes/platform/includes/class.layout.php on line 178

Warning: Creating default object from empty value in /home/topreaso/public_html/wp-content/themes/platform/includes/class.layout.php on line 180

Warning: Creating default object from empty value in /home/topreaso/public_html/wp-content/themes/platform/includes/class.layout.php on line 202

Warning: Creating default object from empty value in /home/topreaso/public_html/wp-content/themes/platform/includes/class.layout.php on line 206

Warning: Creating default object from empty value in /home/topreaso/public_html/wp-content/themes/platform/includes/class.layout.php on line 224

Warning: Creating default object from empty value in /home/topreaso/public_html/wp-content/themes/platform/includes/class.layout.php on line 225

Warning: Creating default object from empty value in /home/topreaso/public_html/wp-content/themes/platform/includes/class.layout.php on line 227

Warning: Creating default object from empty value in /home/topreaso/public_html/wp-content/themes/platform/includes/class.layout.php on line 321

Warning: Creating default object from empty value in /home/topreaso/public_html/wp-content/themes/platform/includes/class.layout.php on line 321

Warning: Creating default object from empty value in /home/topreaso/public_html/wp-content/themes/platform/includes/class.layout.php on line 321

Warning: Creating default object from empty value in /home/topreaso/public_html/wp-content/themes/platform/includes/class.layout.php on line 321

Warning: Creating default object from empty value in /home/topreaso/public_html/wp-content/themes/platform/admin/class.options.metapanel.php on line 56

Warning: Creating default object from empty value in /home/topreaso/public_html/wp-content/themes/platform/admin/class.options.metapanel.php on line 56

Warning: Creating default object from empty value in /home/topreaso/public_html/wp-content/themes/platform/admin/class.options.metapanel.php on line 56

Warning: Creating default object from empty value in /home/topreaso/public_html/wp-content/themes/platform/admin/class.options.metapanel.php on line 49
19 tanda lelaki jatuh cinta

lelaki jatuh cintaAnda sepatutnya mampu untuk mengesan sekiranya seseorang lelaki jatuh cinta dengan sedikit pemerhatian terhadap tingkahlaku mereka. Ia kerana mereka akan meninggalkan tanda yang ketara untuk meluahkan perasaan mereka walaupun tanpa kata-kata. Antara tanda-tanda sekiranya lelaki jatuh cinta ialah……..

(1) Mereka senyum kepada anda. (terlalu banyak senyuman yang diberikan)

(2) Mereka gelak dengan lawak jenaka anda. (walaupun lawak yang anda sampaikan sebenarnya tidak lawak)

(3) Mereka pertahankan anda daripada orang lain.

(4) Mereka bertanyakan soalan mengenai kehidupan anda.

(5) Mereka merenung anda secara sembunyi.

(6) Mereka akan gagap apabila bercakap berhadapan dengan anda.

(7) Mereka gemar untuk menyebut nama anda.

(8) Mereka memanggil anda dengan nama gelaran yang manja.

(9) Mereka akan mengajak anda keluar.

(10) Mereka akan menelefon atau mesej anda setiap hari.

(11) Mereka akan berperwatakan lebih matang dan menghormati orang lain apabila anda berada dihadapan mereka.

(12) Mereka akan memuji penampilan anda.

(13) Apabila mereka berusaha melakukan lawak jenaka, reaksi anda adalah yang pertama mereka akan lihat.

(14) Mereka sentiasa berusaha untuk bersama dengan anda seperti didalam kumpulan, kelas atau sebagainya.

(15) Mereka bertanyakan rakan anda soalan mengenai diri anda.

(16) Mereka bertanyakan pandangan anda mengenai lelaki lain.

(17) Mereka meminta nasihat anda mengenai wanita lain.

(18) Mereka mengingati semua perkara mengenai diri anda.

(19) Mereka berjenaka untuk mengetahui status diri anda yang sebenar.

About The Author

top

nama top dipilih bukan sebab aku seorang kipas susah mati K-POP, tetapi secara kebetulan dengan nama blog ni, jadi aku memilih untuk menggunakan nama samaran top. kalau guna AKU macam tak rare (tak nak bagi alasan kalau guna nama panggilan AKU terasa agak kasar sebab jawapan yang agak cliche)

76 Responses to 19 tanda lelaki jatuh cinta

  1. rina says:

    salam, nak tanya pendapat.. ada seorang lelaki ni, entah cam mana, kami ditakdirkan untuk kerja bersama setelah bertahun-tahun dah kenal.
    saya ada masalah kewangan, segera dia tolong..
    time jalan bersama, dia suka tanya pasal keluarga saya macam la dia pernah jumpa atau dia tu sebahagian dari family saya….
    kalau jumpa, terselisih,selalu tanya, awak OK?
    suka mesej saya atau panggil saya dengan panggilan sayang..
    dan bila orang lain cakap saya awek dia, dan kami digosipkan, dia tidak marah dan tidak menafikan apa-apa.
    sejak 3 tahun kenal dia, saya baru terperasan yang akhir-akhir ini tiap kali bercakap dengan saya, selalu guna ayat matang, ada ucapan-ucapan mulia seperti alhamdulillah, insya-allah dan sebagainya. rasanya dahulu dia tidak sebegini..
    huhuhu.. die sukakan saya ke?
    tapi kenapa di laman sosial, saya meng`tag` picture die atau tiap kali saya komen profile dia, dia tak pernah balas, walaupun ucap terima kasih. termasuklah ucapan hari jadinya.. sedangkan ucapan dari rakan yang lain, mampu je dier balas dengan mesra.. share your idea.

    • admin says:

      erm…. susah jugak kalau kes macamni….. better tanya laki tu direct ape tujuan sebenar die buat semua ni…. sebab dia sorang je ada jawapan yang paling tepat… itu bagi pendapat saya :)

  2. nurul asmieda says:

    erm…nk tnya ni…ada sorng kwan llki sya la..kmi mula knal time msuk form 6 thun 2010 dlu…sjak 2 mnggu p’sekolahan 2 kmi mula kwn rapat..mula2 tu mmg x de apa2 yg pelik..tpi dh lma2,best friend saya mula prasan yg ada ssuatu yg plik antra kmi la..dia ckp lyanan si Z ni b’beza thdp sya…tpi sya x ambil ksah time 2 sbb sya x rsa pon yg kmi lbh dri sorg shbt jer..dh msuk thun 2011 plak,kwn sma klas sya tetiba je tnya yg sya ngn Z 2 ada apa2 hbungan ke..sya ckap x..tpi diorg cm x pcya sbb diorg ckp yg Z lyan sya cm lbih dri sorg kwn..time 2 bru sya tfikir blik…Z ni prnah gurau ngn sya tnya saya single g ke x..ps 2 dia slalu ajk sya ikut jmpa family dia t’msuk la nnek dia…dgn nada yg b’gurau dia ckp dia nk knal kn bkal isteri dia kat semua family dia,,tpi sya wat bodo je…slain 2 dia gk slalu ajk sya kluar tman kn dia g main futsal stiap mnggu..sdngkn dia msh ada girlfriend..knapa nk sya jgak teman kn dia..ikut crita teman2 klau sya x hdir kat skolah dia la org prtama yg akn cri sya n trus msj sya slpas blik skolah..dan stiap kli kmi buat assigment,dia ttap akn msuk group sya wlaupun hnya dia sorg llki…slain 2,dia jgak sering kngsi mslah n rhsia dia ngn sya..sya tnya yg dia kngsi x ngn kwn2 llki dia..p dia ckp dia hnya prcaya kn sya sja utk smpan secret dia..so adakah ini tnda2 yg dia mmg ska kat sya..atau hnya skadar kwn rpat..??sbb sya nk tahu yg btul ke pndangan kwan2 sekelas sya 2..??

    • admin says:

      mungkin si dia memiliki perasaan terhadap diri anda tetapi mempunyai komitmen lain yang menghalang daripada berbuat demikian. Sebab itu perhubungan untuk usia yang muda amat tidak digalakkan kerana ia membataskan seseorang dalam membuat pilihan. Selain daripada itu, isu ini tidak perlu timbul kerana anda seorang wanita, pasti akan ada suatu hari dimana lelaki yang betol2 menyayangi anda ingin memiliki anda dengan sah. Apa yang wanita harus lakukan adalah bersabar :)

  3. bintang hati says:

    bez kalo ade laki yg btol2 syg kt kte kan…

  4. lelakidireject says:

    susah pompuan nih.. bila kita syg kat dia, direject pulak kita.. sabo je la.. huhu

  5. hershe says:

    saya nak tanya , ada seorang lelaki ni . saya kenal dia since daripada tingkatan 1 . Dia pernah juga bagitahu yang dia suka akan saya . tetapi saya menolak , sehingga lah kami di tingkatan 5 . Dia tetap suka , cinta & sayang saya walaupun saya pernah maki hamun dia kerana still tunggu kan saya . adakah itu tanda dia cintakan saya ?

  6. raihan says:

    ada seorang wanita nie…
    Aku pernah luahkan perasaan tapi dia okay je but then love not last long…
    Selepas kejadian tu aku dah tak b’ckp dgn dia… Yang peliknya…
    Aku bleh knal dia dr jauh,
    bila lalu je kami tak bertentangan…
    Bila nak berkata aku rasakan mulut terkunci tak bleh berkata.itu bukan gagap…
    Bila dia ternampak dia senyum aku akan menumbuk benda coz kegeraman…
    Paling pelik dan terpelik aku tak bleh wat lawak dpan dia…wei,nie bukan raja lawak atau maharaja lawak tetapi aku adalah Maharaja kepada maharaja kepada raja lawak yang lain…
    Mungkin gayaku yg kuat diam bila d dpan perempuan dan lelaki dan bila aku naik gila aku akan buat lawak yang king of the kings…

  7. kina says:

    hahak…adakah llky 2 sua jatuh cinta ?

  8. blalalala says:

    aagila

  9. miss confuss says:

    nk tanye,saye ade minat sorag mamat!!!!2thn dh sye minat dia!!!!dia tau sye suke dia,setiap hri dia usher sye dri jauh!!!bile sye ckp ngan laki laen,dia usher mcm xpuas hati je!!!pas2 dia sje ckp ngan pompuan laen dpn sye,mcm nk buat sye jelez!!!!kdg2 dia snyum kat sye!!!tpi yg sye peliknye,bile kwn sye ckp yg sye suke kt dia,dia trus unfriends sye kt fb!!!!bile sye add blik,dia ignore je!!! bile kwn sye yg lain add dia approve!!!!confuss lha klau hri2 camni!!!!xtau dia suke saye ke x????

    • amnan says:

      sebenarnya tak susah pun adik, adik gadis kan?? so kene jual mahal sikit, die minat ke tak tolak tepi. fokus study dulu. nanti kat u lagi ramai yang adik boleh pilih ok.. hehe :)

  10. wany asyraf says:

    nak tanye .. ex bf sye seorang yg pemalu . sye ngn ex bf sye da putus 5bulan yg lepas .. tahun ini , sye satu kelas ngn dia .. baru-baru ni sye perasan yg dy asyik tengok saya … kawan-kawan sekelas saya pown cakap yg dy asyik tgk saya .. kitorang jarang tego di kelas .. sebelum ni sye pena mintak couple balik tp dy menolak . sye nk mintak pendapat … =)

    • amnan says:

      kalau nak mintak pendapat abang senang je, better adik fokus study je dulu, kalau dia betul nak kat adik konpem 1 hari nanti dia akan cari adik balik, lagi satu bila masuk u nanti lagi banyak dugaan sebab adik akan tengok dunia luar, so, buat masa ni perkara tu tak penting lagi rasanya… hehe… papepun good luck :)

  11. Hany says:

    Bule kaa sya tnya ??
    Saya skg brada d form 4 ..
    ada seorg llaki ni asyik tnya psal sya mlalui adik sy d skolah , pastu dia slalu tgok sy dari jauh .. kwn2 sy pn ckp cm tuu .. adakah dia mnat ka sya kalau bgtu ???

    • amnan says:

      erm, mungkin lelaki itu minat kat adik, tetapi disebabkan adik baru form 4, saya rasakan lebih baik adik fokus terhadap pelajaran terlebih dahulu. Ini kerana percintaan di universiti lebih berpotensi daripada percintaan di sekolah :)

  12. aiisya says:

    salam bang, saya dah lama xcouple, last kali masa sy sekolah menengah..skrng ni sy sdg belajar di sebuah IPTA..dan masalahnyer sekarang, saya ada sorang lect nih, dia dah kawin and ada anak, tetapi masa kelas dia asyik pandang saya jer, pastu kalau dia buat lawak masa briefing, dia akan curi2 pandang saya..dia akan pandang saya walaupun saya borak/jalan dan bila saya pandang dia, dia cepat2 pusing.Bila saya tidak hadir kelas, dia akan tny kawan saya..bila bercakap dengan dia,dia alih pandangan dia seolah2 xboleh renung dengan saya, dia juga pakai bju warna kegemaran saya iaitu maroon msa last day kelas 2,walaupun sy xpernah tgk dia pakai warna 2 langsung ..Next sem plak dia ajar sy lg dan dia byk dtg dekat sy buat guruan dan suka panggil nama saya didalam kelas, sampai org lain salah faham dekat saya..tolong lah sy xleh nak bc psychology dia..ape motif dia?

    • amnan says:

      disebabkan adik masih lagi blaja, saya rasakan lebih baik adik fokus terhadap pelajaran dahulu. jangan kusutkan fikiran adik dengan perkara sebegini ok. soal lec tu kalau boleh baik adik cuba elakkan diri terlebih dahulu kerana takut akan mengundang lebih banyak masalah nanti terhadap adik.

      • aiisya says:

        tq amnan..harap2 gtu la..sy akn cuba fokus on study..isya’allah jodoh xkemana kn? psl lect 2, sy xkn ambil port dah..sy xnk jd angkt bakul sendiri..loll

  13. aliyaah says:

    eerrmm.. nak tanye pendapat kalo seorang laki ni die betol2 meluahkan perasaan die n die mmg btol2 nak hubungan kami hingga ke jinjang pelamin..die pn suruh saya berjumpa mak ayah die tp saya x berani lagi.. lagi satu saya musykil dengan laki ni sebab die hanya contact saya saminggu 2 kali..die btol2 nak saya atau nak gunakan saya jer>??

    • amnan says:

      contact setiap hari pun sebenarnya agak membosankan, bagi saya apa yang penting adalah keikhlasan yang ditunjukkan lelaki tersebut untuk berkawan dengan anda.

  14. fatin says:

    suke jawapan admin n amnan! focus study dlu.! yeahh!!

  15. nur balqis says:

    napew laki dia mesti x nak bagi tau pompuan tu dia suke pompuan tu

    • top5 says:

      yeke? sebab die pemalu kot.. hehe

      • nur balqis says:

        x kan la kot selalunye pompuan yang meluahkan perasaanya terhadap lelaki,,,

        • nur balqis says:

          bila pompuan luahkan perasaan kat dia ,,,,lepastu pompuan tu mintak kapel die tolak,,,buat sakit hati je kan,,,beri la pendapat sikit tengtang text nie,,,

          • top5 says:

            erm, bagi top5 perempuan tak perlula nak kejar sangat cinta seorang lelaki. Biarkan je, iaallah nanti mesti dapat yang lagi baik ok :) yang penting fokus study dulu. boleh?

          • nur balqis says:

            ok,,,,,tapi geram ngan sikap lelaki ni,,,,,doa kan saya berjaya dalam pelajaran ke,,,

          • top5 says:

            iallah, top5 akan doakan yang terbaik untuk adik :)

  16. ZhA sYG says:

    Nak tanye sikit blh kan. Ada seorang laki dia selalu senyum dan perwatakan dia sama seperti yg di atas tapi dia x nak add sya kat fb… smua kwn kwn rapat sya dia add kecuali i why yea?

  17. wap says:

    ada lelaki nie…selalu pandang sy dan selalu jga dia sms sy.ada br kta ‘syg’adakah tu tandanya dia suka kah aku..???tpi kebelakangan nie dia…mcm lain mcm knp tu ah….sedih nya hati nie…..:(

  18. abc says:

    ada seorang lelaki nie,diye dh confess dgn sye,,sy ngaku,saye suka , cinta n syg an diye..sy putus cinta baru2 nie pun,sbb diye confess dkt saye..tp,dtgla bekas sye nie,diye nk mintk return..takkan sye nk beri third chance dgn diye..pastu,dtg lagi bekas sy yg sorang lg,tak nak lpskn sy walaupun hubungan kitorang takde apa2 poonn .. diye ckp,tak ape,kalau sy mmg nk anggap diye sbagai kwn je,n diye ttp tuggu saye even sy mmg suka dgn org lain..tp,sy rs mcm..b’slh la..confuse la skarang..apa patut sye buat..?

  19. gadistiadamasa says:

    sy ade kwn lelaki ni mse form 4.tp dlm diam dia bg taw dkt kawan2 sy yg die suka sy.die pnh mntk kapel dkt sy tp sy tolak sbb sy igatkan die maen2.tp skrang kami berdua da form 5 dan die da ade awek.kami brdua klas same dan awek die kelas lain.ble sy pndang kwn2 sy,die perasan igt sy pndang die,kdg2 sy dpt tangkap die pandang sy.hmm adakah die msih suka sy atau sy yg perasan?

  20. wanie says:

    SUSAH
    JUGAK
    NK……………
    RAMPAS
    TEMAN …………………………………
    LELAKI KITA…….
    KT ORG LAIN……………………………………….
    EHMMM SUSAH SUSAH…………..??????????

  21. aimie says:

    hmmm.. agak menarik.. nak tanye la kn.. ni ke tande2 laki suke perempuan?? klu yg mmg jenis caring pun mcm ni gak cane? ke perempuan yg suke sgt perasan?? kite suke/admire kat die, pas2 bile die bt sikap mcm yg dilistkan, sama ade kite perasan atau mmg sikap semulajadi die camtu.. kadang2 terfikir, die pun rase mcm yg kite rase atau mmg die jenis bertanggungjawab nk protect perempuan…

  22. rara says:

    saya nak tya la ni kan. sy ada suka seorang lelaki ni yg umur dia lbh krg 40. sy 20 tahun. dia mcm kwn parents sy la. tapi blm kawin. mcm mn nak buat dia bagi suka kan sy ekk? dia ada la ckp kt mak sy tolong cari kan jodoh dan ada la tya psl sy. dan ada la ckp dia suka kan satu org budak ni tapi bdk ni masih belajar. tp tak tau la sapa kan.. whts ur opinion?

    • top5 says:

      ok rara, bagi pendapat saya, apa kata rara terus terang je dengan kedua orang tua rara. Yang selebihnya biar diorang yang uruskan… lagi manis macamtu… iallah kalau ade jodoh tak kan kemana :)

  23. hida says:

    salam.saya nak tnya ni…
    ada sorang classmate saya, lelaki..
    dia tak pernah pun nk bercakap dngan saya atau tegur saya… nk bergurau pn tak pernah..
    tapi kalau dngan orang lain dia ok jer…
    cuma bila hal2 tertntu jer dia tegur saya, tu pun sekejap.

    pernah dlm satu kelas ni, dia tnya sapa yang ada gnting. time tu saya ngan kawan duduk dpan dia…
    dia just tnya kawan saya yang duduk sebelah saya jer…
    padahal time tu saya ada, tapi dia tak nk tnya pulak…
    sumer orang dia tnya..tapi cuma saya jer yng dia tak tnya…saya pun pelik…dia bencikan saya ke?? bnyak kali dah mcm tu…dia mcm takut2 nk sebut nama saya

    saya harap saya tau kenapa dia mcm tu..

    • top5 says:

      kadang2 laki bersikap begitu bukan sebab kerana perasaan benci. Mungkin ade sesuatu yang ada pada diri adik buat die berasa kurang selesa. Cara terbaik adalah adik sendiri cuba bertanya pada dia. Tanyala elok2, konpem die tak marah. gud luck :)

      • hida says:

        terima kasih atas nasihat….
        sebenarnya, sebelum ni saya pernah tanya dia kenapa dia macam tu…
        tapi, dia just kata ” tak de apelah”

        sometimes bila saya dngan kawan, dia nk cuba dekat dngan saya,
        tapi nmpak tak yakin….
        bila kawan saya tnya or say something,
        baru dia berani nk dtang dekat…

        saya bukan nk perasan, tapi just nak tau jer…

        • top5 says:

          same2, tp bagi top5 adik mesti blaja lg kan? so better fokus pada pelajaran dulu ye :)

        • aiisya says:

          utk pengetahuan awk..sy fhm dgn situasi kwn awk,,dia sbnarnya ada perasaan kt awk..sy tahu sbbnye sy sama tindakan dgn dia cthnyer sy xakn berckp dgn llki yg sy suka sb sy btol2 malu..dia xpndang muka awk sb dia malu..awk tny pun x guna sb dia xakan mngaku..melainkn awk sndiri luahkn perasaan..top5 awk nikn boy, xkn asyk2 komen study. kitorg pompuan ni just nak taw jerbalik2komen yg sama

          • zaleha says:

            Tulah.. eh samalah dgn saya.. sy pun ade hati kat classmate tp dia x berani nk dekat2 dgn sy.. sy pow rse dia x selesa dgn sy.. sy kcewa sbb suka dekat dia, klu dia ajak sy jd best friend dia pow okey..

  24. [...] top5 nak kongsikan dengan pembaca blog ini semua. Apa yang top5 nk kongsikan adalah mengenai graf jatuh cinta lelaki semasa belajar. Bila top5 tengok balik macam betul je.. hehe.. [...]

  25. ida says:

    admin,nk tanye,

  26. ida says:

    sy dengan X sekelas mase tahun 2007,kami berkawan macam biasa,bergurau dan lain-lain..lepas tu,kami terpisah pada tahun 2008 ..masa ni ,sy langsung x ingatkan dia..perasaan sy biasa je dengan dia..tahun 2009,(pd awal tahun)kami sekelas pula..kes perangai kami macam serupa *nakal* ,kami berdua ‘digelar’ ..masa tu,sy sebenarnya x nak ada apa2 pun perasaan dekat dia..jadi,bila sy diglar oleh kawan sy,sy buat dek je..lepas tu SY mula terfikir untuk selalu nak marahkan dia ,bagi elakkan digelar !dia pun nampak macam marah jugak kena gelaran macam tu dan kadang2 dia selalu marahkan sy!(mungkin untuk elakkan dari digelar jugak)..(pertengahan tahun),kawan sy bagitahu yang dia meminati X..sejak itu,kawan sy selalu pandang dia..dia cakap dekat sy yg X selalu pandang ke arah kami..(entah pandang dkat sy /kwn sy)..mulai itu,sy mula minat dekat dia..sy pandang dia..dan kadang2,kami bertembung mata..memang tak salah lagi,perangai dia serupa macam sy,bila sy disuruh cikgu jawab jawapan dekat depan kelas,X pura2 buang sampah dalam ton sampah depan kelas kami..*macam sy*..,bila X nak pandang dekat arah kami (sy dan kawan sy) , dia pura2 nak bercakap dengan kawan dia dekat belakang..*like me*..sampai pada suatu hari,sy duduk dekat dengan X dalam kelas,dan kawan X memberi isyarat tangan kepada sy ,dia tunjukkan tangannya ke arah X..sy kebingungan dan pura2 tak faham..*sy ingatkan sy je yg digelar oleh gang sy*..tak sangka,dialah lelaki yg pertama masuk dalam mimpi sy..huhuhu..tapi,sy geram sangat dengan kawan sy,dia sengaja je nk tarik perhatian X untuk bergurau dengannya !kawan sy selalu je nk duduk tepi dia..!(tapi nasib baik dia selalu pergi dekat tepi sy masa cikgu tak de)..sy jenis pemalu..sy tak boleh renung mata X lama2..kawan sy ada cakap yang X bila pandang ke arah kami,bila dia tertangkap memandang kami,mata dia mesti cepat pandang ke arah lain..hohoho..*like me*..aahhhh…sebab ni,sy jadi PERASAn dan selalu nk pergi sekolah ! hahaha..(bagus juga ekk)..apabila dia bercakap dengan sy,dia tak nak tengok sy..dan kadang2 dia saja tengking sy*tak terlalu kuat..:’( sy tahu dia bukan jenis pemarah)kalau sy buat lawak,mesti dia tersenyum secara sembunyi..!aku boleh tahulah kau senyum!!*macam sy**tpi,dia mesra dengan kawan sy..ada sekali,dia bergurau dengan kawan sy,lepas tu dia tengok dekat saya..ahhhhhh!!!geramnyeeee!!!so,nak tanya ,X ni suka dekat sy atau kawan sy?????????????????????

    • top5 says:

      uish….. komen paling panjang top pernah terima…hehe… top hargai sangat ok..hehe.. ok la… bagi pendapat top biasela, pada usia adik sebEgini, cinta monyet tu sudah menjadi lumrah. Adik jangan fikir setiap persamaan adik dengan X tu tanda anda serasi. NO!! soal dia suka siapa ke, adik tak perlu fikirkan sangat. Sebab lelaki biasanya akan meluahkan perasaan bila betul-betul ade perasaan. Mungkin sekarang ni dia dalam membuat keputusan. Tapi top tak galakkan adik bercinta waktu sekolah ni. Ape lagi penting adik fokus je dalam pelajaran. Sebab di IPT nanti lagi banyak pilihan lebih baik adik boleh buat. Jadi gud luck ok :)

  27. Syafa tasya says:

    Saya mau tanya nih,saya punya tetangga sebelah tuh cowok ia selalu menjadi salting kalau depan I, terus kalau kita lihat dia ia tuh cuek tapi giliran kita enggak liat tuh cowok ia natap aja kita.
    Apakah ini berarti dia tuh naksir kita?

    • top5 says:

      erm, mungkin dia ade perasaan terhadap diri anda, tetapi cuma malu nak luahkan. kadang-kadang lelaki ni ade yang jenis pemalu sikit…hehe

  28. xg says:

    Salam…sya nk mnta pendapat…sya da sorg kwn yang dulu rapat then sbb dh habis belaja kami masing2 bwa haluan sndiri..lately sya ada prob..then kwn sya ni ada contact saya..and care sgt kt sya..mgkin sbb sya mseh ada prob..sbb tu dia care kat saya..almost everyday dia tnya sya ok ke x..sihat ke,happy x?? Sya pn rsa selesa la dgn dia..kami brhubung melalui hp je..sbb dia jauh..kami x dpt jmpa..jauh sgt..tp,ahe2 ni sya rsa dia mcm menjauhkan dri dr sya..sya x berani nk tnya..mcm ada bnda yg dia smbunyikan…tp bla dia sms sya..dia mcm sgt ambil berat kat sya..mcm syg kat sya..tp,kdg2 dia mcm tkt nk rpt kat sya..sedangkan kami just kwn je..

    • top5 says:

      erm….. susah jugak macamni kan…. macam main tarik tali pulak… tapi bagi pendapat top, just bia jela. ikut je arus. sebab laki ni kalau die betul dah suka dia akan cuba sedaya upaya. kalau tak mungkin ada orang lain yang lebih baik untuk awak… peace….

  29. shaf says:

    hai top5
    sy ade masalh dgn diri sndiri..
    buln dpn sy nk bertunang…tp hati sy cm x leh terima lg status tu,,dlm masa yg same..sy leh tersuke kt laki lain & sy x bg tahu die sy akn bertunang…die pn baik dgn sy…bakal tunang sy ni duk jauh..laki 2 duk dkt dgn sy…laki ni baik dgn sy..die suke bntu sy,,
    Apa perlu sy buat..just bg pndapat

    • top5 says:

      top tak rasa awak belum bersedia untuk status itu, top rasa sebab hati awak dah ada kat orang lain. sebelum diijabkabulkan seorang wanita masih berhak untuk membuat pilihan. jadi pilihla yang mana anda rasakan terbaik ok….

  30. mawar says:

    hai top5,sy keliru ni…ade sorg kawan laki saya nie…sy jmpe die skali je,time kawan sy jmpe die sbb diorg mmg berkawan..pah2 tibe2 die add sy fb,sy pun approve jela kan,dh org nk kawan…mmg selalu r kitorg chatting n adelah die tye sy ni ade bf x,sy jawablah ade…igtkan die xnk chat dh.tp kitorg terus kawan…mmg enjoy r chat ngan die,kitorg slalu berlawan mulut,ade je yg nk dibalas…die pun ske sgt gurau ngan sy,n gurauan die mcm ke arah nk mengorat sy..tp sy rase die gurau je…sbb mmg x serius lgsg…juz ske2…tp satu hari chat ngan dy…die laen…serius je memanjang…sy pun kate r…knp serius je,xde dh nk gurau2 cam dulu…die pun kate,die xnk dh gurau2 ngan sy…xnk gurau n xnk jgk terlalu serius,tkt jadi lain…..n die kate die xtau ape yg die nak sbnrnye…then lepas 2 die bls chat acuh x acuh je,sy pun,stopkan je ….then habis kat situ…sy cume nk tau ape maksud die sbnrnye,,die bosan dah kawan ngan sy ke or die ade hati kat saya???

  31. ena says:

    ada seorang lelaki ni, dia selalu main dengan saya..disebabkn sya ni murid baru, dia x tau fb sya nma nyer apa..lps dia tau, dia selalu chat dgn sya kt fb dan cuba beberapa kali untuk msg dgn sya..satu hari bila sya masuk ke dalam kls..semua org brgosip yg dia sukakan sya..sya pon pelik, nape dia x nafikn jer? sejak kmiorg berbual kt fb..dia malu nk brhadapan dgn sya kt skolah..x mcm dulu..tpi dia selalu gunakn ‘org tengah’ untuk luahkn perasaan dia..betulkah dia sukakn sya atau hanya menganggap sya sebagai kawan biasa ?

  32. fatin fazlin says:

    salam saya nk tnya pendapat admin… saya ada kenal sorang lelaki ni melalui wechat.. first time sy knl dia bila sy yg mula2 add dia… sy pon xthu knapa sy bleh add dia pdhal sy sblm ni xpernh add mana2 laki melainkan dia yg mula add sy dlu.. lps kami berkenalan selama sbln.. dia ajk sy kluar tp mcm2 alsn sy bg kt dia.. tp bkn bermakna sy xsudi.. dia mcm thu jer tu sume adlh alsn sje.. suatu hari sy terpksa jgk la keluar utk memenuhi hasratnya yang nk brknln face to face… tp sy sendiri pon xpercaya yng sy bleh bg krcayaan pd lelaki yng bru sy knl utk keluar dgn sy.. hati sy ad perasaan yg pelik.. tp 1 sbb yg sy blh katakan knapa sy bleh bg kprcayaan sy trhdpnya.. iaitu sy & family sy mngenali family dia.. tp stlh lme kami knl… hati sy xsperti ap yang sy rasa sblm nih..sy rasa gmbira bila dia ambil brt, tnya khabar, slalu call & sms.. sy pon xthu sama ad sy dgnnya adlh jodoh yg tlh dittpkn oleh Allah atu tdk.. tp hkikatnya sy mmg suka pdnya.. adkh ini perasaan cinta yng selalu dirasai oleh sume kaum wanita? & adkh ini tnda dia jodoh kita??

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge